Beschrijving van de baan

De Batouwe is een prachtige, rijk ecologische en gevarieerde golfbaan met relatief veel waterpartijen. Het complex is gesitueerd in het fraaie Betuwse landschap en ademt weldaad en rust uit. Nieuwe boomgroepen zijn op een geraffineerde manier ge├»ntegreerd in het landschap van reeds bestaande beplanting. Deze bosschages vormen samen met de fruitbomen, de waterpartijen en glooiingen een parkachtig landschap.

 

In het voorjaar loopt u tussen de bloesem van de fruitbomen en kunt u de jaarlijks terugkerende ooievaars op hun nesten zien zitten. In de vroege zomer zijn de kersen rijp en bloeien de Rietorchissen uitbundig. Het najaar begint met de appel en perenoogst en dan krijgt de baan haar prachtig herfstkleed.
 

De Batouwe is een volwaardige 27 holes baan met A-status en heeft daarnaast een 9 holes par 3 en 4 baan. De baan is ontworpen door landschapsarchitect Alan Rijks.

De drie lussen van de 27 holes baan hebben de namen Perengaard, Appelgaard en Kersengaard gekregen. De 9 holes baan wordt ook wel de Pruimengaard genoemd.

 

Zowel bij het hoofdcomplex als bij de 9 holes baan zijn ruime oefenfaciliteiten aanwezig: een (deels overdekte) driving range, putting greens en oefenbunkers.

In het fraaie rietgedekte Clubhuis in Engelse landstijl vindt u een prima restaurant, bar, open haard, golfshop, mooie kleedkamers en bedrijfsfaciliteiten. Vanaf het terras is er een prachtig uitzicht over de baan. Ook de 9 holes baan heeft haar eigen Clubhuis.

   

Plattegrond