Course- en Slope Rating

_____________________________________________


Voor het bepalen van handicaps zijn scores nodig en om de handicap nauwkeuriger te kunnen bepalen, moet de moeilijkheidsgraad van de baan daaruit worden geĆ«limineerd. Omgekeerd zal een speler met een zekere speelvaardigheid op een moeilijke baan meer slagen nodig hebben voor hetzelfde resultaat dan op een makkelijke baan. Daarvoor is in april 1998 het USGA Course Rating Systeem in Nederland geĆÆntroduceerd. Een systeem waarin voor het eerst een aantal moeilijkheidsfactoren en lengtefactoren werden benoemd en werden voorzien van een systeem van weging. Daarmee werd het mogelijk op een objectieve wijze de specifieke moeilijkheidsgraad van een baan beter te bepalen en van verschillende banen met elkaar te vergelijken. Vanaf 2011 wordt het systeem door alle leden van de EGA, met uitzondering van Engeland, toegepast. De banen worden door de rating-teams regelmatig bezocht.

Ze worden berekend en gecertificeerd door de NGF.

 

Het Course Rating Systeem bepaalt per baan en per set tees, alleen het aantal slagen dat de speler, die iedere golfbaan kan spelen met een Playing Handicap van 0 (scratchspeler) en de bogeyspeler gemiddeld nodig hebben.

De Slope Rating is een evaluatie van de relatieve moeilijkheidsgraad van een baan voor spelers die geen scratchspeler zijn.


                                                        

 


 

 


 

 


  

   

 

                                                                                                             


Uw playing handicap (leden)


Playinghandicap tabellen Dames:

9 holes Perengaard
9 holes Appelgaard
9 holes Kersengaard
18 holes Peren- Appelgaard
18 holes Appel- Kersengaard
18 holes Kersen- Perengaard

Playinghandicap tabellen Heren:

9 holes Perengaard
9 holes Appelgaard
9 holes Kersengaard
18 holes Peren- Appelgaard
18 holes Appel- Kersengaard
18 holes Kersen- Perengaard