Gedragsregels voor het Qualifying spelen op De Batouwe

 

De Batouwe is vanaf maandag 11 mei opengesteld voor het spelen van golf door volwassenen. De baan was eerder al opengesteld voor de jeugd. De baan is door de HBR-commissie weer qualifying verklaard. 


Hieronder worden de in overleg met de NGF overeengekomen aanpassingen aan de golfregels toegelicht waardoor we op een veilige manier qualifying ronden kunnen spelen. Deze aanpassingen zijn aanvullingen op het protocol dat van toepassing is op het spelen van golf in het algemeen (kijk op: ngf.nl/coronafaq), de regels die door Golfcentrum De Batouwe zijn gepresenteerd op hun website en die van het bestuur van onze Vereniging in de NIEUWS van 9 mei. De aanpassingen zijn er op gericht om de kansen op besmetting zo klein mogelijk te houden terwijl er toch qualifying kan worden gespeeld. 


Onderstaande gedragsregels zijn niet vrijblijvend en dienen te worden nagekomen.


De score bij strokeplay en stableford (Regel 3.3b)

De zuilen in het clubhuis en op de 9 holesbaan waarmee men zich kan aanmelden voor het spelen van een qualifying ronde zijn uitgeschakeld. Wanneer men een qualifying ronde wil spelen meldt men zich elektronisch aan via de E-Golf4U verenigingsapp of de golf.nl app;

Spelers noteren hun eigen holescores op een blanco scorekaart. Hierdoor is het niet nodig dat de scorekaart wordt uitgewisseld met de marker. De speler en de marker vullen ieder hun eigen kaart in en nemen deze na de ronde samen door met inachtneming van de 1,5 meter eis. Vervolgens wordt de score elektronisch ingevoerd op E-Golf4U verenigingsapp of op golf.nl. Ook kan de score per e-mail aan de HBR-commissie worden doorgegeven.


Vlaggenstokken

De vlaggenstokken mogen niet worden aangeraakt en mogen dus ook niet uit de hole worden gehaald.


Hole-afmetingen en uitholen

De NGF staat tijdelijke aanpassingen aan de afmetingen van de hole toe die een veilige situatie garanderen (dat de spelers de vlag en de hole niet aanraken) maar waarbij toch de qualifying condities gelden. Daartoe zijn de bodems van de holes met ongeveer 2 inches (5 cm) verhoogd waardoor het mogelijk is de bal uit de hole te halen zonder de vlaggenstok en de rand van de hole aan te raken. 


Bunkers

De harken zijn uit de baan verwijderd. Er kunnen en mogen dus geen harken worden gebruikt om de bunker netjes achter te laten. De Golfregels worden in dit geval niet aangepast en de bal dient gespeeld te worden zoals hij ligt. Spelers worden verzocht de bunkers glad te strijken met hun voeten of een club.


Aanraken afstandspalen en richtingsborden

Het aanraken van de afstandspalen en de borden die de richting naar de volgende tee aangeven is verboden. Ze worden beschouwd als vaste obstakels en mogen worden ontweken zonder straf volgens Regel 16.1.


Aanraken hindernispalen

De gele en rode hindernispalen mogen, zoals gebruikelijk, worden verwijderd. Daartoe mogen de palen echter niet met de hand worden aangeraakt maar moet een doekje of handdoek worden gebruikt.


18 mei 2020

HBR-commissie