Tijdelijke Plaatselijke Regel(s)

_________________________________________________________________________


 

Tijdelijke Plaatselijke Regel algemeen gebied met ingang van 16 december 2020
Baan is niet meer qualifying. Lees hier de nieuwe Tijdelijke Plaatselijke Regel algemeen gebied.Tijdelijke Plaatselijke Regel

2020-2

Plaatsen in bunkers tijdens de covid-19 pandemie.

Als de bal van een speler in een bunker ligt, mag de speler zonder strafslag éénmaal de oorspronkelijke bal of een andere bal plaatsen in de bunker. Het gebied waarin geplaatst mag worden en waarvan dan gespeeld mag worden, mag niet verbeterd worden en het gebied waarin geplaatst mag worden moet voldoen aan de volgende eisen:

  • Referentiepunt: plaats van de oorspronkelijke bal.
  • Afmeting van het gebied gemeten van referentiepunt: de lengte van een scorekaart of 15 cm van het referentiepunt, maar met de volgende beperkingen:

    • dit gebied mag niet dichter bij de hole zijn dan het referentiepunt, en

    • dit gebied moet in de bunker zijn.

 

Bij het handelen volgens deze plaatselijke regel moet de speler een plek kiezen om zijn bal te plaatsen en de procedures te volgen voor het terugplaatsen van een bal volgens de Regel 14.2b(2) en 14.2e. 

Straf voor spelen van bal van een verkeerde plaats in overtreding van een plaatselijke regel: algemene straf volgens Regel 14.7a.Tijdelijke Plaatselijke Regel
2020-1a


Ontwijken van beluchtingsgaten

Als de bal van een speler in of op een beluchtingsgat ligt:

a)     Bal in het algemene gebied. De speler mag deze belemmering ontwijken volgens Regel 16-1b.

Als de bal tot stilstand komt in of op een ander beluchtingsgat, dan mag de speler deze opnieuw volgens de plaatselijke regel ontwijken.

b) Bal op de green. De speler mag de belemmering ontwijken volgens Regel 16-1d.


Er is echter geen sprake van belemmering als het beluchtingsgat alleen een belemmering vormt voor de stand van de speler of, op de green, voor de speellijn van de speler.


Straf voor spelen van een bal van een verkeerde plaats in overtreding van een plaatselijke regel: algemene straf volgens Regel 14.7a.


--------------------------------------------------------------------------------