Tijdelijke Plaatselijke Regel(s)

_________________________________________________________________________


 

Ontwijken van tijdelijke beregeningsinstallatie door de Baan

 

1. Tractoren, haspels, waterslangen en sproeiers worden aangemerkt als Tijdelijk Vast Obstakel (TIO), mits deze onderdeel uitmaken van een mobiele beregeningsinstallatie door de baan.


2. Er is sprake van een belemmering door een TIO wanneer de stand, swing of speellijn belemmerd worden.


3. Een speler mag de belemmering door de TIO ontwijken door zonder straf de bal te droppen als voldaan wordt aan het gestelde in App.I.A.4.b.3 (blz.150 Golfregels).

 

Noot: Ontwijken van de ‘beregening’ (geen belemmering!) is geen onderdeel van deze TPR en is niet toegestaan.


Straf voor overtreding van de Plaatselijke Regel:

Matchplay: verlies van de hole

Strokeplay: 2 strafslagen

 

HBRcommissie

17/7/2018

____________Per ongeluk bewogen bal(merker) op de green


Indien de bal van de speler op de green ligt, volgt er geen straf als de bal of de balmerker per ongeluk door de speler, zijn partner, zijn tegenstander, of een van beide caddies of uitrusting wordt bewogen.De bewogen bal of balmerker moet worden teruggeplaatst zoals voorzien in de Regels 18-2, 18-3 en 20-1.Deze plaatselijke regel is alleen van toepassing als de bal van de speler of zijn balmerker op de green ligt en de beweging per ongeluk veroorzaakt wordt.


Noot: Indien wordt vastgesteld dat de bal van de speler op de green is bewogen als gevolg van wind, water of een andere natuurlijke oorzaak zoals door de zwaartekracht, dan moet de bal gespeeld worden zoals hij ligt op de nieuwe ligplaats. Een balmerker die onder gelijke omstandigheden is bewogen, moet worden teruggeplaatst.


Straf voor overtreding plaatselijke regel:

Matchplay: verlies van de hole

Strokeplay: 2 strafslagen


HBRcommissie

01-01-2017
____________