Actie Verwijderen weegbree op de greens!


Onkruid 'weegbree' in de greens onder de duim houden met inzet van vrijwilligers op maandag 3 oktober!

Beste leden,

Op verschillende greens zien we het onkruid "weegbree” opduiken. Een klein plantje met diepe gevolgen (zie foto’s). Vroeger werd hier tegen gespoten, maar dat mag nu niet meer. De greenkeepers verwijderen dit onkruid al regelmatig met de hand uit de greens. Zeer arbeidsintensief, omdat ook de wortels tegelijkertijd verwijderd moeten worden.

De greenkeepers kunnen extra handen goed gebruiken om dit onkruid uit te steken, zodat de greens op De Batouwe egaal en mooi blijven! Daar hebben we tenslotte allemaal plezier van.
Als je niet bang bent om de handen uit de mouwen te steken, kom dan maandagochtend en/of middag op 3 oktober helpen om te steken en de weegbree onder de duim te houden. Onder begeleiding van de greenkeepers en het juiste materiaal gaan we de baan in.
Koffie, drankje, lunch of bittergarnituur zitten bij dit "weegbree uitsteek”-arrangement inbegrepen.

De HBR neemt het initiatief samen met de greenkeepers, maar deze actie wordt breed ondersteund in de vereniging. We hopen dan ook op een hoge opkomst!

Laat ons weten of we op je kunnen rekenen en geef je voorkeur aan om mee te helpen in de ochtend vanaf 9:00 uur en/of in de middag vanaf 13:00 uur. Stuur je reactie naar HBRcie@debatouwe.nl.

Dank je wel,
namens de HBR en de BV/Greenkeepers

Herman Steijger en Jan Huibers
Wintercup ook voor 9 holes
Teebox Kersen 8 gerenoveerd
Landelijke finale OMA NOMA wedstrijd
Laatste van het seizoen - Maandbekers A en B Dames
Batouwe Betuws Jeugd Open gespeeld
GOLF.NL magazine
Maandbeker A september 2022
Maandbeker Pruimengaard september 2022
Maandbekers A en B Dames 20 september