Dankwoord van winnaar Old Grand Dad50 Batouwe grootvaders lopen Blauwtje

"Jullie spelen van blauw”, vertelt Wijnand bij de aanmelding. "Jammer”, denk ik, met een verholen glimlachje, "ik heb een 18 holes lidmaatschap voor de hele baan”. Bij de tweede gedachte komt een aanwijzing van een frequente ‘Blauwspeler’ boven. "Gewoon in regulation spelen en twee putts maken”. 

"Misschien komt de zon nog op het bal, score onbelangrijk, relaxed een dagje genieten”, zeg ik tegen Wijnand. Gisteren hele dag in de tuin gewerkt, dat voel ik nog.
Tot Peren 7 werkt het concept, regulation en twee putts. Op hole 8 met storm tegen, kan ik van blauw niet naar de Fairway voor de green, dus netjes met een ijzertje opgelegd voor het water. Dezelfde club ‘naar binnen’ als van wit. Ik moet een tweede putt, die via de vlaggenstok wegtikt accepteren, eerste bogey. Op 9 werkt de cup als centrifuge en werpt de par putt eruit. 

Wijnand toont warme belangstelling voor de verregende opa’s bij de negende en deelt versnaperingen uit voor de tweede negen.
Inmiddels hebben we al twee keer het regenpak aan- en uitgetrokken en wegwaaiende paraplu’s opgehaald. Appel is identiek aan Peren, twee keer in en uit het regenpak voor een wolkbreuk en de eerste 7 in regulation, plus twee putts. Appel 8, balletje in het water. Op de 18e schampt de par putt langs de hole. Rondje 76, nooit verwacht! 
Dank flightgenoten Frans en Henk.

En, anonieme tipgever, ook bedankt, goede aanwijzing. Hoewel, 38 slagen door de baan en 38 op de greens? Af en toe één putt kan ook bij de aanwijzing.

De zon laat ons allen een blauwtje lopen, ze verschijnt niet op het bal. De beloning van het WHS is: single handicap. 

De volgende dag staat Wijnand voor de deur om namens alle Nederlandse golfende grootvaders die aangesloten zijn bij de Old Granddad, een beeldje aan te bieden. Ik vertel hem wat ik hierboven opgeschreven heb, en dan ontkom ik er niet aan: "Pieter, onder NCC (Non Corona Circumstances) zou je een speech moeten houden in het clubhuis, wil je dit opschrijven en aan de redactie sturen?”. Dat doe ik en de speech mail ik ook naar mijn drie kleinzoons: zonder jullie mannen was dit niet mogelijk geweest. Dank!

Wijnand en alle in de stichting actieve grootvaders, hartelijk dank voor de organisatie en de mooie doelstelling van de stichting. 

Voor volgend jaar roep ik alle Batouwe grootvaders op een Granddad Blauwtje te lopen.

Pieter den Boeft


Baan zondag 20 juni weer open
Wat groeit daar in het struikgewas?
Jan van Buuren wint Heerenmaandbeker juni
Uitslagen Maandbekers 12 juni 2021
Beleidsplan 2019-2022 aangepast mei 2021
Restaurant weer open
In Memoriam Nico Hazendonk
Geslaagde Charity Bowl wedstrijd
Terug naar de normale golfregels vanaf 29 mei 2021