Die Hard onder goede omstandigheden


Zondag 21 augustus vond traditioneel de 'langste wedstrijd van het jaar' plaats: de Die Hard, die gespeeld werd over vier lussen. 
Vanaf ‘s morgens half acht startten zo’n 30 deelnemers aan deze marathon-golfwedstrijd over de lussen Kersen - Peer – Appel om ten slotte weer te finishen op onze mooiste eindhole op de Kersenlus. De snelsten deden er toch wel zo’n 7 ½ uur over. Niet alleen de afstanden (in totaal zo’n 11 km!) vormden de uitdaging, ook het feit dat er full strokeplay (spelen tot uitgeholed) gespeeld moest worden van de backtees (heren wit; dames blauw), was met name voor de iets hogere handicappers een nieuwe ervaring. Het weer zat gelukkig mee en vanaf het terras zagen we de spelers regelmatig voorbijkomen. 

Ook de wedstrijdleiding kende haar uitdaging: het digitale leaderboard werd wederom beproefd, maar kende nog wel een aantal hickups. Ook dat was voor menigeen wennen. Maar wel leuk voor het thuisfront.

De saamhorigheid in deze wedstrijd is enorm groot. Dat bleek onder meer uit het feit dat het (bijna) volledige deelnemersveld aanwezig was  bij de prijsuitreiking.
De winnaar werd uiteindelijk Thierry Stunnenberg  die met 140 slagen ruim voorbleef op Hans Matse (146 slagen) en Diana den Besten (148 slagen). Ook was er een prijsje voor de vier winnaars van de vier individuele lussen: Russel Spencer, John Terlingen, Hans Matse en Benno Slothouwer.  

Hoewel het een netto-wedstrijd betrof (bruto score/aantal slagen minus handicap) mag niet onvermeld blijven dat de beste bruto score die van Russel Spencer was. Hij had slechts 174 slagen nodig om de vier lussen te bedwingen. 

De prijswinnaars zijn op de foto gezet, waarbij helaas Hans Matse ontbreekt.Doe mee aan de Vlaggetjeswedstrijd en maak kans op een golfreis
Overlijdensbericht
Dames winterkoningin 21 maart
HeerenMaandag zomerseizoen van start
Start NGF Competitie
Birdie Circle Cup 15 april op De Batouwe
Slotwedstrijd Wintercup
Foursomes Kampioenschappen toch apart voor dames en heren
Battle of the Sexes 10 april