Gabriëlle van Galen en Charles de Klerk strokeplay kampioenen 2022


Afgelopen weekend werden de Strokeplay kampioenschappen gespeeld. Voor het eerst in de historie werd het kampioenschap gespeeld op de Peren- en Kersenlus, zodat de toeschouwers op het terras onze helden konden zien binnenkomen op de mooiste closing hole van Nederland, Kersen 9.Gezellige drukte op het terras


Het bestuur had blijmoedig extra budget beschikbaar gesteld om de wedstrijd wat meer statuur te geven dan voorgaande jaren. Dat lijkt gelukt te zijn, gelet op de gezellige drukte op het terras bij binnenkomst van de beslissende flight. Voor het eerst werd er ook een B-kampioenschap gespeeld voor de spelers met iets mindere golfvaardigheden.


Neil Mosedale B-kampioen

Het B-kampioenschap, gespeeld over twee rondes van 18 holes en volgens het maximum-score-format (2 maal de par + 1), werd gewonnen door Neil Mosedale, vóór Hans Matse en Diana den Beste. Petra Vette kon helaas haar eerste positie na de eerste dag niet vasthouden en moest genoegen nemen met de vierde plaats.

 


De nummers 1, 2 en 3 van het B-kampioenschap strokeplay

Neil Mosedale, Hans Matse en Diana den Beste, op de foto met Pieter van Noord


Spannende strijd A-kampioenschappen dames

In het A-kampioenschap was de strijd bij de dames heel erg spannend. Na de eerste dag stonden Marlies Plandsoen en Laura van Rijn aan de leiding, met Gabriëlle van Galen op 4 slagen achterstand. Gabriëlle was in de laatste ronde echter op dreef met haar score van 87 slagen waarmee zij Laura één slag voorbleef. Marlies moest genoegen nemen met een hele fraaie derde plaats, terwijl Corry de Haes net naast het podium op de 4de plaats eindigde.De nummers 1, 2 en 3 van het A-kampioenschap strokeplay voor dames:

Gabriëlle van Galen, Laura van Rijn en Marlies Plandsoen, op de foto met Pieter van Noord

 

Voor de zesde keer de beste

Bij de heren was Charles de Klerk voor de zesde keer in de historie de beste. Met maar liefst 25 slagen voorsprong op nummer 2 was hij ongenaakbaar. Bijzonder om te vermelden is dat Charles al in 1993 voor de eerste keer kampioen werd. Deze keer was het al de zesde keer dat hij met trofee naar huis ging. De strijd om de andere podiumplaatsen was tot het laatst heftig. Maarten Grasveld kwam binnen met een zeer fraaie score van 80 slagen en bleef daarmee Mike de Bruin, Marcel Zijlstra en Russell Spencer net voor.

 


De nummers 1, 2 en 3 van het A-kampioenschap strokeplay voor heren:

Charles de Klerk, Maarten Grasveld en Mike de Bruin, op de foto met Pieter van NoordAlle prijswinnaars en de wedstrijdleiding


Per saldo kijken we terug op een zeer geslaagd kampioenschap dat in dit format volgend jaar ongetwijfeld zal worden herhaald.


Doe mee aan de Vlaggetjeswedstrijd en maak kans op een golfreis
Overlijdensbericht
Dames winterkoningin 21 maart
HeerenMaandag zomerseizoen van start
Start NGF Competitie
Birdie Circle Cup 15 april op De Batouwe
Slotwedstrijd Wintercup
Foursomes Kampioenschappen toch apart voor dames en heren
Battle of the Sexes 10 april