Golfsixes - nieuwe funwedstrijd voor teams


Afgelopen weekend vond voor de eerste maal de "Golfsixes” plaats. Een nieuwe wedstrijd in de mooie wedstrijdkalender van de vereniging waarbij zij inspeelt op de waargenomen behoefte vaker "met partner” te kunnen spelen. Veertig deelnemers, verdeeld over 5 poules van 4 teams (à 2 personen) speelden de eerste dag 3 wedstrijdjes van 6 holes (dus in totaal 18 holes), greensome, tegen elkaar om de winnaars van de poules te bepalen, die de volgende dag, aangevuld met de drie beste nummers 2 in 2 poules in wederom 3 keer 6 holes streden voor een finaleplaats. Kun je het nog volgen? 

Het was voor ons allemaal even wennen, zeker ook omdat er ook nog eens rekening moest worden gehouden met gezamenlijke playing handicaps en verrekeningen. Overuren voor de spreadsheet van onze voorzitter van de wedstrijdcommissie, de geestelijke vader van deze wedstrijd. Uiteindelijk klopte het natuurlijk als een bus!

Zaterdag meldden de diverse deelnemers zich vol verwachting op De Batouwe, waar hen een uitgebreide briefing en uitleg over de wedstrijd door de wedstrijdleiding te wachten stond. Met het nodige fanatisme (het is tenslotte wel een wedstrijd, toch?), maar vooral ook met veel plezier ging men van start voor de eerste 6 holes (Peren 1 – Peren 6). Op het wisselpunt (Peren 7) stond de wedstrijdleiding klaar om te zorgen dat de deelnemers in de goede volgorde, tegen de juiste tegenstanders van start gingen voor de tweede 6 holes (Peren 7 – Appel 3). 

De systematiek van deze wedstrijd was eigenlijk al snel duidelijk voor een ieder, waarmee het fanatisme (wat hebben "hun” gedaan?) toenam en  in menig poule de laatste 6 holes beslissend waren voor de winnaars van de poule en deelname op zondag. Voor de afvallers veelal een teleurstelling dat niet doorgegaan kon worden naar de zondag. 

Op de zondag lagen de krachtsverhoudingen binnen de twee finale poules duidelijk wat dichter bij elkaar en was het vooral de vorm van de dag die bepalend was. Met minimaal puntenverschil (1) wonnen Cas van der Eem en Susan Chiu de eerste finale poule van Mark Brouwer en Gert Kosten. De tweede finale poule was er een puntenverschil van slechts 2 tussen de 4 deelnemende teams en waren de nummers 1 en 2 met een gelijk aantal punten geëindigd. Vanwege de drukte op de baan was het helaas niet mogelijk een "play-off” te spelen en was de uitslag van de onderlinge wedstrijd bepalend. Daarmee wonnen Paul en Janet Hameleers van Anja Veninga en Annemie Schroen. 
De finale over - uiteraard - 6 holes was na 4 holes bekeken en daarbij moest ons succesvolle gelegenheidsduo Cas en Susan het afleggen tegen de winnaars Paul en Janet Hameleers. 

Al met al kijken we terug op een succesvol debuut van de Golfsixes in onze wedstrijdkalender. De deelnemers hebben zonder uitzondering deze wedstrijd als erg leuk ervaren. Vooral ook omdat je dus op de dag tegen relatief veel verschillende tegenstanders speelt en samen een duo kunt vormen. De wedstrijdleiding heeft de diverse aanbevelingen voor een verdere verbetering ter harte genomen en er zal ongetwijfeld een nieuwe Golfsixes verschijnen in de wedstrijdkalender van 2022.

Bart van Gelderen

 

Finalisten Golfsixes 2021


Nummers 3 Golfsixes 2021

Geslaagde Lustrumwedstrijd
Inschrijven Vriendinnendag nog mogelijk
Henk van der Hart overleden
Uitslag Maandbeker A 18 juli
Maandbeker 9 holes en Maandbeker B
Maandbekers op hun bestemming!
Golfsixes - nieuwe funwedstrijd voor teams
Uitgestelde finale Lustrumwedstrijd gaat door op 1 augustus
Prise d'eau Golf – Birdie Circle Cup 1ste editie