Handicapherziening


Jaarlijkse herziening van de handicaps

 

Aan het einde van het jaar evalueert elke handicapcommissie de ingeleverde scores van al haar golfers met handicap 36 of lager. Deze evaluatie wordt de jaarlijkse handicap herziening genoemd. Dit wordt gedaan op basis van jouw ingeleverde scores om te zien of je handicap nog overeenkomt met je speelsterkte.

Waarom is er een (jaarlijkse) handicap herziening? De herziening is te vergelijken met een check-up van je auto. Voor jezelf en medeweggebruikers (medegolfers) is het belangrijk om er zeker van te zijn dat jouw auto (lees handicap) goed aan het (golf)verkeer kan deelnemen. Het gevolg van de (jaarlijkse) herziening is dat deelnemers aan bijvoorbeeld wedstrijden zoveel mogelijk gelijke kansen hebben. Daarnaast wordt een handicap herziening van je handicap gedaan om je meer spelplezier te geven, omdat je met de gedane aanpassing vaker in de buurt van je handicap of wellicht je handicap kunt spelen. 

Welke spelers komen voor een handicap herziening in aanmerking? Als je 8 of meer scores in 2019 hebt ingeleverd, kom je in aanmerking voor een herziening. Als je in de laatste 12 maanden minder dan 8 scores hebt ingeleverd, dan worden deze scores aangevuld met de scores uit de afgelopen 24 maanden.

Bij onze beslissing om de handicap al dan niet aan te passen hebben we ook nog naar de volgende factoren gekeken: 

  • de ontwikkeling van je handicap gedurende het jaar
  • de fysieke mogelijkheden en de leeftijd van jou als golfer
  • de resultaten van oefenkaarten en/of non qualifying wedstrijden

Bij een veertigtal leden van onze vereniging is de handicap aangepast.Vragen? Als je naar aanleiding van bovenstaand vragen hebt, dan stellen we het op prijs als je hierover met ons contact opneemt (email:handicap@ debatouwe.nl)Met vriendelijke groet,

Namens de Handicap commissie

Herman Steijger

Jos Overdijk

Cross Country 13 september
Uitslag Lustrumwedstrijd Dames
Bestuur-commissiewedstrijd met verrassingen
Secretariaat gesloten van 31 juli tot 10 augustus
Maandbeker 9 holes op 27-holesbaan voor hoge handicappers
Hole in One Peren 3 Chris van Oijen
Nieuwe outfit marshalteam
Bericht van overlijden
Uitslag Maandbeker A