Handicart finalewedstrijd: derde plaats voor Philomeen Wijburg en Karin van Erven


Vrijdag 6 oktober was het heerlijk weer en dus een prachtige dag om te golfen. Dat was fijn, want we moesten de finale van de Handicartwedstrijd spelen op Anderstein. Nadat we met de hakken over de sloot de finale gehaald hadden, stonden we daar nu dan ook echt. 

Maar liefst 24 teams uit vier regio’s gingen strijden om de Handicart Trofee 2022. Nadat we erachter kwamen dat we de verkeerde playing handicap hadden gekregen (gelukkig op tijd gecorrigeerd, het scheelde maar liefst 8 slagen in ons voordeel), stonden we om 11:50 uur keurig op de tee te wachten op onze flightgenoten voor deze shotgun greensome stablefordwedstrijd, die om 12:00 uur zou starten. Maar ... geen flightgenoten om 12:00 uur! Opeens kwamen twee mannen in allerijl aangereden. Er was iets misgegaan in het verkrijgen van de handicart. Maar goed, daar waren ze dan toch. Mijn opmerking "dat is dus twee strafslagen wegens te laat komen" hebben we toen maar niet toegepast. Anders was de toon voor de wedstrijd gelijk gezet. De eerste hole verliep hierdoor wel gehaast en rommelig. We begonnen dan ook met een dikke vette streep. Hmmm ... dat beloofde niet veel goeds. Maar we herpakten ons snel en het begon redelijk te lopen. Af en toe dikke missers, maar ook hele mooie dingen gedaan, al zeggen we het zelf. We waren wederom een goed team. 

Aan het einde bleken wij en onze flightgenoten gelijk geëindigd te zijn met 35 stablefordpunten. Naar ons idee niet genoeg voor de eindoverwinning. De dag was uitstekend verzorgd en we genoten daarna van een borrel en een heerlijke Indonesische rijsttafel. We vonden het leuk dat Jack Cardol, onze Handicart Clubconsul, er ook was. Hij zou eigenlijk voor het eten weggaan, maar is toch gebleven, "omdat hij het leuk vond de prijsuitreiking bij te wonen". Nou, dat begrepen we achteraf, want onze 35 punten bleken toch goed genoeg voor de derde prijs! Dat vonden we natuurlijk ontzettend leuk, een mooie bekroning op drie leuke greensome stablefordwedstrijden. De Stichting Handicart had het allemaal prima verzorgd en we hebben een heerlijke dag gehad.

Philomeen Wijburg en Karin van Erven


Doe mee aan de Vlaggetjeswedstrijd en maak kans op een golfreis
Overlijdensbericht
Dames winterkoningin 21 maart
HeerenMaandag zomerseizoen van start
Start NGF Competitie
Birdie Circle Cup 15 april op De Batouwe
Slotwedstrijd Wintercup
Foursomes Kampioenschappen toch apart voor dames en heren
Battle of the Sexes 10 april