Uitslag Matchplay kampioenschappen 2021


Afgelopen weekend, 11 en 12 september, werden de Matchplay kampioenschappen gespeeld. Na de voorronden die in de weken vóór dit weekend werden afgewerkt, stonden 6 dames en 8 heren zaterdagochtend klaar om de strijd met elkaar aan te gaan. Helaas was het deelnemersveld bij de dames, door afzeggingen om uiteenlopende redenen, behoorlijk uitgedund. 

Het aantal deelnemers is met name bij de dames al jaren ondermaats, hetgeen de vraag oproept of men in onze Vereniging wel bekend is met deze buitengewoon leuke en spannende spelvorm in de golfsport. Als je kijkt naar het aantal inschrijvingen voor de NGF-competitie, waar alléén maar matchplay wordt gespeeld, zou je toch denken van wel. De WedstrijdCommissie zal zich moeten beraden over de toekomst van deze wedstrijden. 

Niettemin was er sprake van prachtige en, vooral, spannende wedstrijden. Bij de dames maakte Sonja van Veen haar favorietenstatus volledig waar door de eindoverwinning te grijpen door respectievelijk Philomena Wijburg, Helen van Herwijnen en Marjolijn Boekhorst te verslaan. Sylvia Veenstra greep de derde plaats door Gail Groen aan de zegekar te binden. 

Bij de heren trok Charles de Klerk, niet voor het eerst, aan het langste eind. Gemakkelijk ging dat overigens niet, want zijn overwinningen in de kwart- en halve finales, tegen respectievelijk Erik van Capelle (1 UP) en vooral Russell Spencer (1 UP na 19 holes!) kwamen slechts zeer moeizaam tot stand. In de finale trof Charles echter in Ronald Polman een tegenstander van formaat die hem kennelijk zeer inspireerde, gelet op de overtuigende 3 en 2 overwinning. Mike de Bruin pakte de derde plek door Russell te verslaan. 

Al met al een prachtig kampioenschap, gespeeld onder ideale golfomstandigheden.V.l.n.r. Sylvia Veenstra, Mike de Bruin, Marjolijn Boekhorst, Charles de Klerk, Sonja van Veen, Ronald Polman, Gail Groen en Russell Spencer

Verslag Cross Country 10 oktober
Word jij Strokeplay Clubkampioen?!
Schrijf in voor de Wintertrainingen Beter & Gezond Golf
Schrijf je in voor de regelavond
Hole in one!
Uitslag Matchplay kampioenschappen 2021