Vanaf 8 februari aangepaste speelmogelijkheden


De druk op de baan is momenteel zeer groot. Daardoor is het heel moeilijk om een starttijd te boeken. Om toch zoveel mogelijk leden de gelegenheid te geven te golfen, hebben bestuur en BV in overleg besloten een aantal aanpassingen door te voeren. 
Maandag zal de BV de nodige aanpassing verrichten in het boekingssysteem met als startdatum 8 februari, waarmee de lopende boekingstermijn van 31 januari t/m 7 februari nog wordt gerespecteerd op gedane boekingen.

Uitsluitend 9 holes
Vanaf 8 februari kunnen alleen nog 9 holes rondes worden gelopen. Dat geldt ook voor de Heren-, Dames- en Seniorenochtenden en voor de Wintercup.

Starttijd elke 6 minuten
Bovendien zal er iedere 6 minuten gestart gaan worden in plaats van iedere 8 minuten. Ook dat geeft ruimte. Komende maandag zal de BV de nodige aanpassing verrichten in het boekingssysteem, met als startdatum 8 februari aanstaande.

Waarom deze maatregelen?
Dit heeft een aantal redenen:
  • Je kunt normaal gesproken 8 dagen van tevoren een starttijd boeken. De realiteit is nu dat iedereen die wil spelen 8 dagen van te voren vaak midden in de nacht (00.01 uur!) probeert een starttijd te boeken op de gewenste tijd. Om die reden zijn alle geliefde starttijden zeer snel volgeboekt. 
  • Vastgesteld is dat in de maand januari er op 100% van de starttijden wordt ingeschreven, waarvan 82% door onze eigen leden en het overige % door Businessleden en greenfee-spelers. Circa 70% van alle inschrijvingen betreft al een 9 holes boeking.
  • De kwaliteit van de 27-holes baan laat bij nattere weersomstandigheden vaak te wensen over. Dat betekent sluiting van lus(sen) en holes. Dat beperkt de speelmogelijkheden.
  • Ook missen we nu de Kleine Baan; ook dat geeft extra druk op de 27-holesbaan. Zeker bij slechtere weersomstandigheden. De voormalige 9-holesbaan was bijna altijd goed bespeelbaar.
Al met al betekent het dat we iets moeten doen om alle leden zoveel mogelijk de gelegenheid te bieden om te kunnen golfen. Naast dat we rekenen op ieders solidariteit om deze maatregelen te accepteren, hopen wij als bestuur dat toch zoveel mogelijk leden deze maand kunnen blijven golfen.

Het Bestuur

Opgelet voor inschrijven damesdinsdag
Van EGA naar WHS Handicap
Winterkoningin verschoven van 2 naar 9 maart
9holesleden en deelname aan 18holeswedstrijden
Attentie wijzigingen seniorenwedstrijden
18 holes mogelijk per 4 maart
Golfshop open op afspraak
Buggy's vanaf donderdag 25 februari in de baan
Uitslag Wintercup 20 februari