Beginnen met Golf voor Jeugd

____________________________________________


Beginnen met Golf doe je zo jong mogelijk; natuurlijk bij De Batouwe!

Waarom bij De Batouwe?

● Op de golfbaan bevinden zich uitstekende oefenfaciliteiten. Een shortgame-area is in ontwikkeling (2021). Ook staat in 2021 het vernieuwen/verbeteren van de driving range op de rol;

● Wij bieden betaalbare groepslessen aan voor alle jeugdleden, verzorgd door een Golfprofessional geholpen door Jeugdcoaches;

● Wij bieden naast de lessen leuke wedstrijden en activiteiten aan voor jeugdleden en familie;

● Wij streven ernaar om elk jeugdlid een vorm van competitie te laten spelen: onderling, maar ook tegen andere clubs en op alle niveaus;

● Wij bieden een betaalbaar lidmaatschap aan waarbij je als jeugdlid het hele jaar op de baan mag spelen en gebruik mag maken van de oefenfaciliteiten.

Spelen op De Batouwe

Golf is een spel dat vooral veilig gespeeld moet worden en in een voldoende tempo om er plezier aan te beleven. Een golfbal en de clubs zijn hard en de regels soms ingewikkeld. Helaas mag daarom niet iedereen zomaar de baan in... Om zelfstandig op de baan te mogen spelen heb je minimaal baanpermissie nodig. Hoe je daaraan komt lees je hieronder:

1: Lidmaatschap

De eerste stap is natuurlijk lid worden van de Vereniging. Als lid mag je gebruik maken van de baan, de oefenfaciliteiten, de voordelige jeugdgroepslessen en meedoen aan wedstrijden. Klik hier om meer te lezen over het lidmaatschap en tarieven en klik hier om lid te worden.

2: Lessen

Deze stap kun je natuurlijk overslaan als je al kunt golfen en je hebt ergens anders je regel-examen en handicap gehaald. Zo niet, of wil je meer lessen, lees snel verder!

We bieden groepslessen aan die verzorgd worden door een echte Golfprofessional. De grootte van de groepen is tussen de 4 en 8 kinderen en de kinderen worden ingedeeld naar leeftijd en niveau. Zo zorgen we ervoor dat iedereen op zijn eigen niveau kan spelen. De lessen zijn elke twee weken op zondagochtend, van september tot en met juli. Dus gedurende het schooljaar lessen we het hele jaar door, ook in de winter. Als het in de winter te koud is dan verzorgen we regellessen binnen of doen we overdekt golfgerelateerde spelletjes. De lessen duren twee uur, opgebouwd uit warming up met een jeugdcoach, een uur les van de Pro en daarna spelletjes met de jeugdcoach. De score van de spelletjes wordt bijgehouden en aan het eind van het seizoen hebben we een traditionele prijsuitreiking tijdens een BBQ. Voor de kinderen die de NGF-competitie spelen zijn er in mei extra lessen op vrijdagavond om goed voorbereid de competitie in te gaan.

Voor de lessen dienen de kinderen zich apart op te geven. Neem hiervoor contact op met de Jeugdcommissie.

3: Oefenen

Op de baan bevinden zich een Driving Range om emmers met ballen een grasveld op te slaan, een oefengreen om het putten te oefenen. Een terrein om het korte spel naar de hole toe te leren spelen van tee (start) tot green (waar de vlag staat en de hole is) is in ontwikkeling (2021). Ook is er in de Kersenlus een Par 3/4 speelmogelijkheid (kortere afstanden) ingemeten. Deze Par 3/4 mogelijkheid kent korte holes van 80 tot 230 meter die uitermate geschikt zijn om te beginnen met golf. Ieder jeugdlid is het gehele jaar van harte welkom om te komen oefenen. Na een paar lessen mag elk jeugdlid onder begeleiding de baan in. Wel dien je hiervoor een afslagtijd te reserveren in de shop of via het reserveringssysteem.

4: Regel-examen

Als er zich wat balgevoel heeft ontwikkeld dan kan er met het regelboekje voor de jeugd worden geoefend op de golfregels. Dit boekje wordt door de vereniging ter beschikking gesteld en hierin worden de golfregels op een beeldende en eenvoudige manier uitgelegd. Als de regels behoorlijk bekend zijn dan kan het jeugdlid op voor het regelexamen. Dit klinkt nogal ernstig, maar onder de 14 jaar betekent dit dat het jeugdlid in een groepje samen met iemand van de Regelcommissie van de vereniging de baan in gaat en spelenderwijs wat vragen beantwoordt. Doet hij dit goed, dan krijg het jeugdlid zijn theorie-certificaat.

5: Baanpermissie

Als het theorie-certificaat behaald is in de vorige stap dan wordt het baanpermissiepasje aangevraagd. Op dit pasje staat de naam van het jeugdlid en dat hij of zij baanpermissie heeft. Het jeugdlid mag nu zelfstandig de kleine baan in.

6: Op naar Handicap 54 of lager

De laatste stap is een actieve handicap halen, sinds 1 maart 2021 de WHS (Wereld Handicap Systeem)-handicap. Dit gaat als volgt:

● Er wordt een golfronde van minimaal 9 holes gelopen op de baan;

● Deze zogenaamde qualifying ronde wordt vooraf aangekondigd

● Iemand die al een handicap heeft, loopt mee en houdt de slagen bij. Hij of zij vult deze in op een qualifying kaart.

● Als op de kaart 18 stableford punten of meer staan, dan is een actieve handicap behaald!

● De kaart voer je zelf in één van de golfapps en het WHS rekent jouw nieuwe handicap uit. Als een jeugdlid een actieve handicap heeft mag hij of zij ook de baan zelfstandig lopen.

Wat is een Handicap?

Een handicap geeft aan hoe goed je kunt golfen. Je handicap kan 54 of lager zijn, dat zijn het aantal slagen dat je extra nodig hebt om een rondje van 18 holes te lopen. Je hebt een handicap nodig om (meestal) op andere banen te spelen en om mee te doen aan de meeste wedstrijden en toernooien. Omdat het je speelsterkte aangeeft kun je met spelers van allerlei niveaus samen een eerlijke wedstrijd spelen. Voorbeeld: Eline heeft handicap "10". Zij moet 8 holes spelen in het aantal slagen dat er voor staat maar op de 10 moeilijkste holes mag zij één slag extra doen. Het aantal slagen dat voor een hole staat, wordt uitgedrukt in PAR (Professional Average Result, op een PAR-3 is dat 3 slagen, op een PAR-4 is dat 4, enzovoorts). Rob heeft handicap 18. Hij mag 18 slagen meer doen over 18 holes, dus elke hole één extra slag, en ook al is zijn handicap hoger (hij kan dus minder goed golfen) kan hij dus toch winnen van Eline. Zo wordt golf eerlijk. En zo snap je ook waarom iedereen graag een lage handicap wil!

Stableford?

Voor elke hole die in PAR gelopen wordt, krijgt de speler 2 stablefordpunten. Deze par is naar handicap, dus als je op een PAR-3 hole een slag extra krijgt, dan krijg je dus 2 punten als je deze hole in 4 slagen speelt.

Activiteiten

Naast de lessen en spelletjes rondom de lessen organiseren we regelmatig fun-wedstrijdjes met familieleden, een onderlinge competitie en ... zelfs een heus tweedaags landelijk jeugdtoernooi, het Batouwe Betuws Jeugd Open.

Lid worden?

We hopen dat je enthousiast bent geworden van wat wij je te bieden hebben en we ontvangen jou graag als jeugdlid! Kijk op deze pagina voor meer informatie over lidmaatschap en tarieven.






Flyer jeugd