Lidmaatschap

____________________________________________


Houd je van golfen en speel je regelmatig? Word dan lid van De Batouwe.

Golfen, zo vaak als je wilt op een 27 holes baan, waar praktisch altijd een starttijd is. Een afwisselende uitdagende baan, geschikt voor iedere speler, jong, oud, beginner of ervaren. De Batouwe heeft een 27-holesbaan met A-status. Om te golfen moet je altijd een starttijd reserveren.


Golfvereniging De Batouwe is een gezellige vereniging. Nieuwe leden worden uitgenodigd door het bestuur voor een kennismakingsbijeenkomst en een 9 holes ronde om kennis te maken en je snel thuis te voelen op de baan en binnen de vereniging. Daarnaast fungeren enkele enthousiaste leden als ambassadeurs voor onze nieuwe leden. Zij nemen contact met je op om nader kennis te maken en je, onder het spelen van een rondje golf, wegwijs te maken op De Batouwe.


Ook word je van harte uitgenodigd mee te doen aan allerlei soorten wedstrijden, van competitieve clubkampioenschappen tot gezellige funwedstrijden.


Wekelijkse activiteiten:

  • de Heerenochtend op maandag,
  • de Damesochtend op dinsdag,
  • de Seniorenochtend op woensdag.

Kijk eens in de wedstrijdkalender welke wedstrijden er nog meer zijn en welke je leuk vindt om aan mee te doen.


Liever eens met eigen vrienden golfen? Een vriend(in)/kennis mag maximaal 10 keer per jaar (door een lid) geïntroduceerd worden. Hij/zij betaalt dan een gereduceerd greenfeetarief. Zie hier de greenfeetarieven.


Oefenen

Als lid ben je altijd welkom op de driving range en de oefenfaciliteiten. Ook kun je er voor kiezen les te nemen bij één van de ervaren golfprofessionals. Neem daarvoor contact op met het secretariaat om in contact te komen met hen.


Natuurvriendelijke baan

Golfen tussen de fruitbomen vol bloesem of smakelijke vruchten. De Batouwe is een prachtige baan, mooi rustig gelegen in de Betuwe. De Batouwe is ook een natuurvriendelijke baan vol dieren en planten. Het fruit van de bomen, zoals verschillende soorten appels en peren, mag je plukken en opeten. Neem eens een kijkje op de website Batouwenatuur.


Jeugd

Golf wordt steeds populairder en toegankelijker. Joost Luiten, Wil Besseling en Anne van Dam zijn succesvolle rolmodellen voor de sport. Zeker voor de jeugd tot 25 jaar en studenten is golf ook helemaal niet duur. De vereniging kent een actieve jeugdcommissie.


Wat nog meer?

Als lid van golfvereniging De Batouwe geniet je van de voordelen van de Club van 27. Dit is een initiatief van zeven 27-holes golfbanen/verenigingen om tegen een aantrekkelijk tarief op elkaars banen elders in het Nederland te kunnen spelen.

Leden ontvangen verder tweemaal per jaar het magazine GOLF.nl, vallen onder een collectieve aansprakelijkheidsverzekering van de NGF en kunnen een gratis account voor De Golf Academie aanmaken.


Lid worden?

Er zijn diverse lidmaatschapsvormen (zie bij Tarieven in rechterkolom).


Basislidmaatschap: Lidmaatschap met onbeperkt speelrecht (korting voor 65-plus en gezinsleden).


Jeugd: Lidmaatschap met onbeperkt speelrecht. Er zijn 3 jeugdcategorieën (t/m 12, 13 t/m 18 en 19 t/m 24 jaar). Studenten tot 30 jaar betalen hetzelfde als de oudste jeugdcategorie.


9-holeslidmaatschap: Lidmaatschap met beperkt speelrecht van 9 holes.

Als je toch een enkele keer 18 holes wilt lopen, dan reken je in de shop altijd een greenfee 9 holes af (tegen commercieel tarief). 

Het 9-holeslidmaatschap is met name bedoeld voor leden die fysieke beperkingen ondervinden en niet meer 18 holes aankunnen of leden die minder tijd kunnen of willen vrijmaken om te golfen.


Inschrijfgeld

Bij inschrijving is eenmalig inschrijfgeld verschuldigd (jeugd uitgezonderd). Daarnaast betaal je de speelrechtvergoeding, de verenigingscontributie en de NGF-bijdrage.


Het is mogelijk om in termijnen (10 x in februari t/m november) te betalen. Hiervoor wordt een toeslag van € 50 per factuur gerekend.


Aanmelden voor het lidmaatschap kan door het insturen van het ingevulde en ondertekende aanmeldingsformulier, dat hiernaast is te downloaden.
Na betaling ben je speelgerechtigd en ontvang je het taslabel met jaarsticker.


Het lidmaatschapsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Echter, nieuwe leden kunnen maandelijks toetreden. De speelvergoeding wordt dan berekend over de resterende maanden van het jaar. Het lidmaatschap wordt altijd aangegaan tot einde kalenderjaar.


Duur en beëindiging van het lidmaatschap

Opzegging dient schriftelijk, bij voorkeur per e-mail aan het secretariaat, gedaan worden vóór 1 december.

Na opzegging en mocht je op enig moment weer lid willen worden, dan is opnieuw het inschrijvingsgeld verschuldigd.


Omzetting lidmaatschap

De omzetting van het huidige lidmaatschap naar een andere lidmaatschapsvorm kan alleen per 1 januari en dient vóór 1 december van het voorafgaande jaar aangevraagd te worden.

Nog vragen? Neem contact op met het verenigingssecretariaat.

Lidmaatschapstarieven 2023Aanmeldingsformulier lidmaatschap