De Golf Academie
____________________________________________

Wat is De Golf Academie?

De Golf Academie is een online service van de NGF, PGA Holland en de NVG. Als NGF lid kun je een gratis account aanmaken voor De Golf Academie. Het NGF lidmaatschap is onderdeel van het lidmaatschap van Golfvereniging De Batouwe.
Het belangrijkste doel is iedere golfer digitaal te ondersteunen bij de ontwikkeling van zijn speelvaardigheid.

De Golf Academie werkt met het zo genaamde 9-stappenplan.

Hiermee is een methodiek ontwikkeld, die de golfer in de gelegenheid stelt om zelf te bepalen hoe hij zich ontwikkelt. Wil je met name plezier hebben op de golfbaan, dan kan dit al als je in Stap 1 of 2 bent aangekomen. Als je meer ambitie hebt, kan je je doorontwikkelen middels een goede begeleiding van de golfprofessional. Het 9-stappenplan dient hierbij als leidraad. Dit voorziet in het ontwikkelen van de vaardigheid van elke golfer en maakt je thuis in de wereld van Golf! Dit is essentieel aangezien je op deze manier meer plezier uit de sport haalt. Zodra je als golfer meer plezier haalt uit het oefenen en spelen, dan zul je actiever en frequenter de golfbaan bezoeken met familie en vrienden.  Niet alleen voor beginnende golfers is het 9-stappenplan een uitkomst, ook de gevorderde golfers kunnen aan hun spel werken door gebruik te maken van de voor hen ontwikkelde oefenstof.Meer vaardigheden =
meer spelplezier!
  
Op De Golf Academie worden informatie en oefeningen aangeboden, die helpen de golfvaardigheid te vergroten en te ontwikkelen. Afhankelijk van de fase waarin de golfer zich bevindt wordt er specifieke informatie aangeboden. Er zijn oefeningen te zien die bijdragen aan de ontwikkeling en verbetering van de speelvaardigheid.
Naast het volgen van oefeningen is er de mogelijkheid om golflessen terug te zien in DGA. De golfprofessional kan de vorderingen digitaal opslaan. Ook is er de mogelijkheid om in contact te blijven met de golfprofessional, naast het bezoeken van de lessen, omdat er een chat-functie aanwezig is.

Naar mate het golfniveau toeneemt, zal ook het belang van een goede lesadministratie toenemen. Ook het bijhouden van scores gelopen in de baan behoort tot de mogelijkheden. Dit geeft inzicht in de vorderingen en in onderdelen die voor verbetering in aanmerking komen.
Ga in contact met de golfprofessionals en veel plezier met De Golf Academie!

> Kijk verder...