Stappenplan

Golf, een sport voor het leven!        

 

Het 9-stappenplan van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) en de Professional Golf Association Holland (PGA Holland) ondersteunt de (beginnende) golfer bij de ontwikkeling van zijn golfvaardigheid. Met dit plan hebben NGF en PGA Holland een methodiek ontwikkeld die elke golfer in de gelegenheid stelt om zelf te bepalen hoe hij of zij zichzelf wil ontwikkelen. Dit is essentieel omdat dit voor meer plezier zorgt op en rondom de golfbaan.

Het behalen van de NGF Golfbaanpermissie is meestal de eerste stap, waarbij de speler de basisetiquette en de basisvaardigheden worden aangeleerd. Met het behalen van Handicap 54 zet de beginnende golfer de volgende stap.

Onze golfpro's kunnen u helpen in het doorlopen van het stappenplan. Een goede swing helpt daarbij, net als het gebruiken van het juiste materiaal. Het opdoen van basiskennis over het verloop van het golfspel, de terminologie en de diverse spel- en wedstrijdvormen is van groot belang om van alle aspecten van de golfsport te kunnen genieten.


 

Om in de spelregels thuis te raken organiseert de HBR-commissie (Handicap-, Baan en Regelcommissie) meerdere keren per kalenderjaar een Etiquette- en Golfregelcursus met een afsluitend examen.

Zowel leden als niet-leden kunnen zich inschrijven voor deze cursus.


Voor 'Starten met golf op De Batouwe' en lid worden van de Vereniging kunt u contact opnemen met het Secretariaat van onze Vereniging. Voor het starten met het Stappenplan met onze pro's gaat u naar 'Golfpro's en lestarieven'. Beide op de rechterzijde van deze pagina.


 

   


 

   

Golfregelcursus en examen


Golfpro's en lestarieven


Alles over de golf-handicap