Futureproof Capels Senior Open 2021

Op vrijdag 01, zaterdag 02 en zondag 03 oktober 2021 organiseert onze Golfclub voor de tiende keer (2de Lustrum) de landelijke golfwedstrijd Futureproof Capels Senior Open 2021.

Aan deze wedstrijd kunnen leden van golfclubs, aangesloten bij de NGF, en/of vrije golfers meedoen, die voldoen aan de eisen van het senior zijn d.w.z.: dames en heren, die minimaal één dag voor de wedstrijd de leeftijd van 50 jaar hebben bereikt en een actuele WHS golfhandicap hebben van exact 30.0 of lager.


De spelvorm daarbij is Fourball (Betterball) strokeplay. Er zal zonder handicapverrekening gespeeld worden, dus bruto strokeplay. Teams kunnen bestaan uit twee mannen of twee vrouwen, maar ook mixed teams kunnen zich inschrijven.

De strokeplay wedstrijd gaat over 36 holes, te spelen over twee dagen. De eerste 18 holes worden gespeeld op vrijdag 1 of op zaterdag 2 oktober. De teams, die de cut halen, gaan door naar de finale dag op zondag 3 oktober.

Met andere woorden, het team met de beste bruto score over 2 x 18 holes, waarbij dus de behaalde score van de eerste ronde meetelt, mag de Capels Senior Open trofee in ontvangst komen nemen.


Naast prijzen voor de bruto scores, zijn er ook prijzen te winnen voor de beste netto score op basis van de gezamenlijke handicap en er is een prijs te winnen door het super seniorenteam met de laagste bruto score. Beide spelers moeten op de eerste speeldag van het toernooi 65 jaar of ouder zijn.


Voor degenen die van ver komen en graag dichtbij de golfbaan willen overnachten vindt men op een de door de golfclub speciaal ontwikkelde website www.seniorgolfopen.nl een aantrekkelijke aanbieding van het Van der Valk hotel Nieuwerkerk aan den IJssel

Ook voor dit jaar is gekozen om een financiële bijdrage te leverenaan de Stichting Leontienhuis. De stichting stelt zich ten doel de strijd aan te gaan tegen eetstoornissen. Hiervoor werkt zij nauw samen met de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE).

>> Poster


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eindelijk is het weer zover!!


Na twee jaar van afwezigheid wordt op zondag 5 september 2021 op de Amsterdamse Golf Club voor de 57e keer om de Amsterdam Cup gespeeld.

Een Four-Ball Better-Ball strokeplay wedstrijd voor heren over 36 holes van de witte tees, die tevens geldt als Nationaal Kampioenschap.

Wij zouden het op prijs stellen als u deze wedstrijd onder de aandacht van uw leden wilt brengen. Mogelijk kunt u daarbij gebruik maken van de in de bijlage toegevoegde poster.

Deelname staat open voor spelers met een hcp < 10.0, waarbij de gezamenlijke handicap van beide spelers uit een paar ≤ 14 moet zijn.
Het inschrijfgeld bedraagt €40,- per speler (dit is inclusief lunch, 1x voorspelen en drankje na afloop).

Kijk voor informatie en aanmelding op https://www.amsterdamsegolfclub.nl/amsterdamcup/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Achterhoeks Open is terug van weggeweest, en gaat dit jaar plaatsvinden op 4-5 en 6 september met als finaledag 11 september 2021.

Het vindt plaats op golfclub ’t Zelle.

De inschrijving is gestart op 15 mei j.l. en loopt tot medio augustus. Ook voor niet-leden is dit een mooie kans om mee te doen aan een

Regionaal toernooi met inschrijvingen uit geheel Nederland.