NGF Competitie

____________________________________________

Ieder voorjaar organiseert de Nederlandse Golf Federatie de NGF competitie. Deze competitie is een serie Matchplay wedstrijden voor clubteams, bestaande uit amateurgolfers. De oorsprong hiervan stamt uit 1924. Er spelen meer dan 2400 teams mee in deze competitie. De wedstrijden bestaan veelal uit singles en dubbelspelen. De singles worden gespeeld in de spelvorm Matchplay, de dubbels veelal in Foursome en Greensome. GV De Batouwe speelt met ongeveer 20 teams mee in deze competitie in de categorieën  Jeugd, Dames, Heren, Dames Senioren, en Heren Senioren.


De competitiewedstrijden op De Batouwe worden gespeeld op de lussen Peren- en Appelgaard.


Informatie voor bezoekende teams


Voorspeelregeling gastteams


In de week voorafgaande aan de competitiewedstrijd stellen wij spelers van uw team(s) in de gelegenheid om op basis van wederkerigheid van maandag tot en met donderdag tegen gereduceerd tarief (€ 47) een oefenronde te spelen op de lussen Peren- en Appelgaard. Op vrijdag en zaterdag is het tarief € 50. Voorspelen op zondag is niet mogelijk.

Voor het reserveren van een starttijd neemt u contact op met de receptie van onze baan (0344 624370).


>> Wedstrijdschema en contactpersonen 2023


Competitie Arrangement Restaurant

Deze informatie volgt nog


Jeugdcompetitie

Jeugd Competitie en Jeugd C competitie
De Jeugd Competitie wordt gespeeld op de lussen Peren- en Appelgaard. De Jeugd C-competitie op de Kersengaard.
Voor de wedstrijd worden de spelers in de gelegenheid gesteld om op de driving range in te slaan. Muntjes voor de ballenautomaat worden ter beschikking gesteld. Op De Batouwe stellen wij het niet op prijs dat ouders of begeleiders (pro's en coaches) in de baan achter de spelers aanlopen. In overleg is voor begeleiders de mogelijkheid om achter de laatste wedstrijdflight aan in de buffer te lopen.

Wij stellen voor dat een kleine lunch, voor alle spelers en één begeleider, na afloop van de wedstrijd, op basis van wederkerigheid wordt verstrekt. 
In de week voorafgaande aan de competitiewedstrijden stellen wij spelers van uw teams in de gelegenheid om op basis van wederkerigheid een oefenronde tegen gereduceerd tarief (€ 15,-) te spelen. In het weekend kunnen wij alleen starttijden aanbieden voor 10.00 uur en na 15.00 uur.

 


 


Otto van 't Hof                                
Competitiecoördinator en voorzitter Competitie-commissie,

coördinator Heerenteams


Anita Terlingen

coördinator Damesteams

            
competitie@debatouwe.nl

Sylvia Veenstra
coördinator Jeugdteams
jeugdcommissie@debatouwe.nl

Terugblik competitie 2022Wedstrijdschema en contactpersonen 2023Speeldata NGF competitie 2023

 

Indeling, uitslagen en standen